Groepen in KDV

Dagopvang in horizontale groepen:

Babygroep Matroosjes (6 weken tot 16 maanden)

Het ritme van thuis

Op het kindercentrum houden we, net als thuis, het ritme van je baby aan. Eten, slapen en verschonen op het moment dat  je baby daar aan toe is. Met het ouder worden, gaan we geleidelijk over op het ritme van dreumesen en peuters. Dan hebben de kinderen vaste momenten op de dag waarop ze gezamenlijk eten, slapen en spelen. Aan de inrichting van de babygroep besteden we de grootst mogelijke zorg. Er zijn knusse plekjes met verantwoord speelgoed, bedjes om rustig te slapen en er is altijd een mogelijkheid om lekker buiten te spelen. Veiligheid en comfort staan hierbij hoog in het vaandel.

Dreumes Schavuitjes (16 maanden tot 2,5 jaar)

Een vertrouwde omgeving voor uw kind.

Onze pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat uw kind zich geborgen voelt en de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen zodat u de zorg voor uw kind met een gerust hart uit handen kunt geven. Het kinderdagverblijf is een kleurrijke, aangename en veilige plek voor kinderen van 16 maanden tot 2,5 jaar. De indeling van de groep en het speelgoed zijn volledig op hen afgestemd. Vanuit hun eigen betrokkenheid zorgen de leidsters ervoor dat uw kind zich thuis voelt op de opvang. Want kinderen die zich op hun gemak voelen, kunnen zich ontplooien en kunnen hun grenzen verleggen. De kinderen verblijven in een groep met vaste, vertrouwde leiding (pedagogisch medewerkers).

Peutergroep Ketelbinkies (2,5 tot 4 jaar)

Het uitgangspunt in onze peuteropvang is dat kinderen vanaf 2,5  jaar alle kansen krijgen om zich volledig en breed te ontwikkelen in een natuurlijke omgeving, waar ze veilig kunnen spelen, bewegen en praten.

De ontwikkelingen op het gebied van taal, denken en motoriek kennen daarbij een eigen dynamiek. Elk kind doet dit in zijn/haar eigen tempo. Door te kijken naar hoe het kind is en ruimte te bieden aan de groei van de persoonlijkheid, stimuleren wij de kinderen een positief zelfbeeld te ontwikkelen. Vanuit sociaal en emotioneel welbevinden is een kind in staat te lerenĀ.

VVE-programma

In al onze peuteropvang-locaties werken wij met een VVE-programma (Vroeg- en Voorschoolse
Educatie), waarin speciale aandacht voor de taalontwikkeling, maar waar ook aan het vrije spel, de fantasie, de motorische, emotionele en sociale ontwikkeling veel aandacht wordt besteed.

Contact

Kinderopvang en BSO de Wiebelboot
Molenwijk oz
7891 HM Klazienaveen

0591-316729
Wandel4daagse 2024

Wandel4daagse 2024

Geplaatst op: 2023-04-17

Wandelvierdaagse voor onze peuters op 30 Mei 2024 Net als de voorgaande jaren wandelen we de laatste avond van de wandelvierdaagse mee met onze peuters. We mogen aansluiten bij het opstel...

Lees meer Meer nieuws
Inlog Kidsadmin

Inlog Kidsadmin

Geplaatst op: 2022-06-14

Inloggen KIDSADMIN OUDERPORTAAL     https://portaal.novict.nl/jWzVMBXbhz0/   Wanneer u hierop klikt, komt u op de inlogpagina van het ouderportaal: Op het moment dat u voor het eers...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.