Wet AVG - Privacy

Vanaf 25 mei 2018 moeten organisaties voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG is onder andere in het leven geroepen om in de hele Europese Unie de regels omtrent gegevensverwerking en privacy te stroomlijnen. De AVG zal de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangen.

De AVG en de Wbp kennen in grote lijnen veel overeenkomsten, maar verschillen zijn er ook. Zo moeten organisaties meer dan nu kunnen verantwoorden/aantonen dat ze bij hun gegevensverwerking voldoen aan de zorgvuldigheidseisen die daarvoor gelden. Ook kan het zo zijn dat een organisatie een Data Protection Impact Assessment (DPIA) moet uitvoeren (dat is een instrument om vooraf privacyrisico’s in kaart te brengen en maatregelen te nemen om die risico’s te verkleinen) of een Functionaris Gegevensbescherming (FG) dient aan te stellen (dat is een interne privacytoezichthouder). Ook krijgen betrokkenen (dat zijn degenen van wie persoonsgegevens worden verwerkt) een paar extra rechten.

De grondslagen en basisbeginselen voor een zorgvuldige gegevensverwerking zijn grotendeels hetzelfde onder de AVG. De kern van deze basisbeginselen (ga netjes om met de gegevens die je verwerkt en verwerk niet meer gegevens dan nodig voor het doel waarvoor je de gegevens verwerkt) ligt voor de hand, maar wordt nogal eens over het hoofd gezien. Verder ligt er veel nadruk op transparantie richting betrokkenen. Dit komt er (in het kort) op neer dat in begrijpelijke taal kenbaar wordt gemaakt welke persoonsgegevens worden verwerkt, van wie, waarom, hoe deze beveiligd zijn en met welke partijen deze worden gedeeld. Daarnaast gelden onder de AVG zwaardere eisen omtrent het vragen van de toestemming (van ouders) voor het verwerken van de gegevens van kinderen.


Hier kan u ons privacy statement inlezen:

http://www.wiebelboot.nl/downloads/PrivacyStatement.pdf

Contact

Kinderopvang en BSO de Wiebelboot
Molenwijk oz
7891 HM Klazienaveen

0591-316729
Nieuwe Website

Nieuwe Website

Geplaatst op: 2018-11-22

Welkom op onze nieuwe website. Via de website kan u  informatie opvragen en ook een link vinden naar het ouderportaal van Kidsadmin. Ook volgt er binnenkort een beveiligd online fotoalbum die ...

Lees meer Meer nieuws
Wet AVG  - Privacy

Wet AVG - Privacy

Geplaatst op: 2018-11-22

Vanaf 25 mei 2018 moeten organisaties voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG is onder andere in het leven geroepen om in de hele Europese Unie de regels omtrent gegevensverwerking en...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.