PeuterPlus groepen in het KDV

Peutergroep

In onze peuteropvanggroepen werken wij met een VVE-programma (Vroeg- en VoorschoolseEducatie), waarin speciale aandacht voor de taalontwikkeling, maar waar ook aan het vrije spel, de fantasie, de motorische, emotionele en sociale ontwikkeling veel aandacht wordt besteed.

De peutergroepen zijn voor  peuters een goede voorbereiding op de naderende stap naar de basisschool. Onze deskundige medewerkers stimuleren kinderen spelenderwijs om nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe vaardigheden te leren. Dat doen we aan de hand van het methodisch peuterprogramma Uk & Puk.

Het peuterprogramma is gericht op ontwikkelingsstimulering. Er wordt naar gestreefd om thematisch en programmatisch samen te werken met de kleuterbouw van school, waardoor er een doorgaande lijn is in het onderwijs en de ontwikkeling van uw kind. Het biedt mogelijkheden die er voor peuters thuis vaak niet zijn. Bijvoorbeeld samen gezellig eten en drinken, liedjes zingen, leren wachten op je beurt, luisteren naar verhaaltjes uit een boek, glijden, fietsen, rennen en creatief bezig zijn. Natuurlijk sluiten de activiteiten aan bij de interesses en mogelijkheden van de peuters. Onze pedagogisch medewerkers werken volgens een pedagogisch beleidsplan.Ze spelen er met leeftijdsgenootjes onder begeleiding van pedagogisch medewerkers. Zij begeleiden en stimuleren de peuters in hun ontwikkeling, zodat ze goed voorbereid naar de basisschool gaan.

PeuterPlus groep Locatie de Brug

Echter hebben wij gemerkt dat de kinderen in de opvang van 3 jaar veelal toe zijn aan meer uitdaging. Aan de ene kant hebben ze een grotere concentratieboog, waardoor ze langer en aandachtiger aan activiteiten kunnen deelnemen. Aan de andere kant raken ze sneller verveeld, waardoor ze om nieuwe uitdagingen vragen. Over het algemeen zijn 3-jarige peuters hele nieuwsgierig mensjes, die het liefst de hele dag door willen leren en ontdekken.

Daarom zijn wij een peuterplusgroep gestart voor peuters van 36 tot 48 maanden.

Met deze groep bieden we voor deze kinderen op maandag, dinsdag en donderdag een peuterplusgroep aan, waar zij tot aan de dag dat ze naar de basisschool gaan, ontdekkend kunnen spelen. Net zoals bij alle andere groepen zijn de randvoorwaarden een veilig en duidelijk dagritme.

Openingstijden van deze peuterplusgroep  zijn op :

maandag , dinsdag en donderdag 8.45 tot 13.15 uur

Peuters die binnen deze tijden ingepland zijn mogen daar gebracht en gehaald , peuters die aan Molenwijk gebracht zijn worden door ons gebracht en gehaald.

 


 

                                                              

Contact

Kinderopvang en BSO de Wiebelboot
Molenwijk oz
7891 HM Klazienaveen

0591-316729
Wandel4daagse 2024

Wandel4daagse 2024

Geplaatst op: 2023-04-17

Wandelvierdaagse voor onze peuters op 30 Mei 2024 Net als de voorgaande jaren wandelen we de laatste avond van de wandelvierdaagse mee met onze peuters. We mogen aansluiten bij het opstel...

Lees meer Meer nieuws
Inlog Kidsadmin

Inlog Kidsadmin

Geplaatst op: 2022-06-14

Inloggen KIDSADMIN OUDERPORTAAL     https://portaal.novict.nl/jWzVMBXbhz0/   Wanneer u hierop klikt, komt u op de inlogpagina van het ouderportaal: Op het moment dat u voor het eers...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.